Meniu Închide

Integrare drivere SATA in Windows XP cu Nlite

Daca aveti un laptop, mini-laptop sau desktop pe care doriti sa instalati sistemul de operare Windows XP, dar cand trebuie sa va apara hardul pentru al formata primiti mesajul Setup did not find any hard disk drives inseamna ca aveti nevoie de drivere SATA. La inceputul instalarii aveti si o optiune de a apasa pe F6 pentru instalarea acestora de pe floppy, insa cine mai foloseste aceasta jucarie.
Daca laptopul, mini-laptopul sau desktopul nu au optiune in Bios de a trece hardul din modul AHCI(SATA) in modul IDE pentru a permite instalarea XP-ului, nu va ramane decat sa integrati aceste drivere SATA in kitul de Windows XP. Pentru acest lucru aveti nevoie de driverele SATA care se gasesc ori pe site-ul oficial al laptopului/mini-laptop, placii de baza al desktop-ului sau pe site-ul producatorului chipsetului respectiv.

In acest tutorial va voi explica cum se integreaza driverele SATA folosind un soft gratuit (freeware) numit Nlite pe care il puteti descarca de aici. Softul functioneaza daca aveti instalat Net Framework 2.0 sau o versiune mai noua.

Sa incepem:

  • Pornim softul, se apasa pe Browse si se alege folderul unde este kitul de xp copiat/dezarhivat dupa care se apasa pe Next.
  • La Presets nu alegem nimic, doar apasam pe Next.
  • La Task Selection se apasa pe Drivers si Bootable ISO (pentru a creea imaginea bootabila) apoi se apasa pe Next.
  • La Drivers se apasa pe Insert dupa care se alege Single drivers apoi se v-a deschide o fereastra pentru a alege driverele SATA si anume se alege fisierul AHCI.inf
  • Dupa ce am apasat pe Open se alege metoda de integrare Textmode driver, se selecteaza driverele corespunzatoare chipset-ului. Ca exemplu pentru acest tutorial am ales modelul South Bridge-ului Intel ICH10.
    intel
  • Se apasa pe OK apoi pe Next iar aici o sa va intrebe daca dorim sa pornim procesul. Apasam pe Yes.
  • O sa apara la Processing undeva mai jos Finished! Total size is, dupa care apasam pe Next pentru a trece la creearea imaginei bootabile
  • La Label scrieti ce doriti apoi se apasa pe Make ISO pentru a salva imaginea noului kit de Windows XP cu drivere SATA.Imaginea se scrie pe un CD/DVD, se face un stick bootabil apoi se instaleaza fara a mai primi mesajul in care nu este vazut hardul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *