Meniu Închide

Lucruri enervante la Windows 8

win8-1Poate pentru unele persoane interfaţa la Windows 8 este bună aşa cum este, dar pentru alţii, cum sunt şi eu este enervantă, deşi l-am testat nu o să-l folosesc.
După cum bine ştiţi sau nu ştiţi Windows 8 are interfaţa ca la touch-uri (Metro) şi chiar nu-i vad rostul achiziţionare unui monitor cu touchscreen  că să dau cu „deştu” pe ecran. În Windows 8.1 cică s-a „adăugat” butonul de Start, dar este acelaşi buton din versiunea precedentă, numai ca acesta nu se mai auto-ascunde.

Întâi putem să facem meniul clasic ca şi la Windows 7 folosind ClassicShell, citind acest tutorial.
Alt lucru enervant/stresant în Windows 8 (se găseşte şi în 7) este UAC-ul (User Account Control). Păi frate este enervant să te tot streseze, iar click dreapta şi Run as administrator este incomod pentru unii aşă că îl dezactivăm din Control Panel.
uac-1
uac-2
Windows Defender de altfel este nefolositor, se dezactivează şi acesta.
windows-defender-dezactivare
Alt lucru enervant în Windows 8, este filtrul SmartScrean. Dacă descarci o aplicaţie cu Internet Explorer 10, îţi blochează descarcarea crezând că este un virus, în cazurile mele au fost doar false positive. Şi cum se foloseşte antivirus nu mă interesează aşa că le-am dezactivat. Control Panel–>Action Center–>Change Action Center settings.
action-center-setari
Putem să dezinstalăm şi aplicaţii inutile (pentru mine, poate pentru alţii nu sunt.)
aplicatii-inutile-win8

+alte notificări şi opţiuni de prin PC Settings.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *